Abstinens^^

Gaah. Längtar sönder efter Ninya. Funderar på att mejla Anna och se om jag inte kan hyra henne en vecka (om 2-3 veckor). Så jag får rida ihop mig lite innan Sommarcupen (A). Sommarcupen är både hoppning och dressyr. Förra året kom vi 2:a av sjutton i dressyren och väldigt sist i hoppningen eftersom jag höll på att ramla av två ggr och vi red fel väg xD (20 cm). I år tänker jag prova höja nivån genom att försöka mig på att GALOPPERA hela banan om vi är utomhus. Har aldrig överlevt det förut. Tänke köra bommar istället för 20 cm i så fall (hon bockade av mig när vi galopperade över bommar på lektion, så ingen kan säga att det är för lätt xD).
 

Tillbaka

Har haft typ massa saker hela tiden och helt ignorerat bloggen. (fascinerande att folk kollat in dagligen ändå :O trodde jag faktiskt inte)
 
Har varit i Vetlanda (och dött 107 ggr ungefär) och jag klarade mig. Blev en hel del bra bilder trots att vi var i ridhus hela tiden.
 
Bara för att jag hade massa som jag hunnit göra så komemr jag inte på vad det är nu. Jag har segat ganska mycket också iofs. Och redigerat/grejat med bilder. Och fotat ponnydressyr på Årekärrs ridklubb. Såg en av de läckraste ponnyerna i mitt liv där^^
 
Har faktiskt gymmat en del också. Lite duktigt.
 
 
 
 
Tre av bilderna från Morganrikset, HÄR hittar ni mer bilder om ni vill se.

Mitt liv sen i torsdags.

Jag har haft lite tjockisdagar x) tänkt tre dagar på raken att jag ska till gymmet, men så har jag kommit fram till att jag inte orkar xD
 
I torsdags blev jag meddragen av Alex till två stall. I stall ett red Alex på en lite mystisk ponny som kastar sig efter gräs och ibland tvärvägrar att gå fram^^ Jag fick rida en 21-årig B-ponny med artros som hette Patricia. Fd dressyrponny som inte kan gå på tygeln (känns som steg ett om man är dressyrponnny?) enligt ägaren. Jättesnäll mysig ponny, hon fick välja väg när vi inte visste var vi skulle ett par ggr eftersom hon hittar hem själv. Askul att sitta på så liten häst faktiskt (A)
Sen åkte vi till Lillhult och så fick jag rida en fjording som inte Alex ville sitta på. Unghäst som inte kan gå på volt... Och som springer iväg in i skogen om man är ouppmärksam (hände faktiskt bara en gång) xD Rätt mysig häst faktiskt, för att inte kunna något, men såg nog rätt hemskt ut x)
 
På fredagen var jag på middag hos David med mina föräldrar. Det var ganska trevligt. Sen hann jag nätt och jämnt in till Trädgårn med Alex, Emelie och halva klassen. Där var det kul x) Stod med ett rätt kul gäng och snacka himla länge, dansade lite grann (var astråkig musik :O ) blev utsatta för fransmän som stötte på oss och lite annat underligt. Gick hem när de stängde x) Dagen efter var första gången senaste året jag inte mått illa efter jag druckit. Woho.
 
Igår satt jag på mitt rum hela dagen... tyvärr helt sant. Städade lite också. Och såg på film med David på kvällen.
 
Idag har jag äntligen tagit mig till gymmet. Gick rätt bra måste jag säga. Idag gick det helt plötsligt att ta 2,5-5 kg MER än vänligt på mag-maskinen :O Helt sjukt. Upptäckte också att jag är svagare i ena sidan av ryggen än andra, så får köra dubbelt på ena sidan i fortsättningen eller nåt  och jämna ut det x)

Träning och 2 kg tjockhet x)

Jag överlevde faktiskt gymmet idag. ENSAM. Gick till och med ganska bra. Man har ju gjort någonting rätt när benen skakar av att gå i trappor mer än en halvtimma efteråt xD Fast hamnade rätt högt upp i puls igen idag, lite störande att inte kunna köra över en viss nivå på crosstrainer till exempel utan att komma upp i 185-190 och känna hur hörseln försvinner och hela huvudet känns konstigt^^
 
Fast jag älskar att träna efter pulsen, för då blir det ju alltid lagom hårt efter hur kroppen mår för dagen. Fast jag snittar mellan 170-180 på både cross & löpband vilket kanske är lite onödigt mycket egentligen, men hinner ju inte bränna nånting om jag ska sikta in mig på lägre puls - är ju så jävla segt att köra länge och på lägre nivå istället x)
 
Nu hoppas jag david kommer hem inom en timma så jag kan köpa hårfärg och rädda mitt stackars hår sedan det blekts sönder i klor-poolerna på Kreta^^
 
Har för övrigt gått upp 2 kg på ett dygn sedan igår, fast jag ätit exakt lika mycket som vanligt. Vet fan inte ens hur det är fysiskt möjligt - jag har ju inte stoppat i mig 2 kg mat direkt xD Antar att det är för att jag ska ha mens snart, brukar alltid bli tjockare några dagar-en vecka då. Fast 2 kg på midnre än ett dygn känns lite overkill liksom xD
 
Från Barcelona^^

JAG HAR HITTAT DEN!

.... BIKININ I MITT LIV
 
Dör inombords för jag trodde verkligen inte detta skulle ske. Beställde ju en bikini från Fokiwa.se, och av tre anledningar trodde jag inte den skulle passa (fast chansade ju ändå xD):
1. Jag har provat hur många bikinis som helst som inte suttit bra eller varit dåliga/fula, så jag brukar inte ens våga beställa saker jag inte kan prova i förväg.
2. Enligt hemsidan ska den fungera till kupa A-D och jag har typ D, så jag trodde den kunde vara för liten.
3. Modellerna är smala/små och bikinin fanns bara i one-size, och den satt ju bra på modellen så då är det ju mindre logiskt om den sitter bra på mig x)
 
Idag hämtade jag hem den från Ica-lyan, provade den OCH DEN SITTER BRA. Jag älskar den. Seriöst, har inte hittat en bikini jag gillar på nästan tre år och nu har jag hittat bikinin i mitt liv fast jag inte ens kunde prova den först. Det är sånt som bara inte inträffar, men det gjorde det ändå!
 
Dessutom täcker den mindre än min gamla, så den är ju bättre att sola med också :D
 
 
Seriöst jag dör här. KÄRLEK.
 
 
 
 
Och ja - jag har inte duschat senaste dygnet och mitt hår är en katastrof och så men det är ju bara att ignorera... EHE.

Förlängd studietid :D

Fick äntligen svar från skolan idag. Mölndals kommun har godkänt min förlängda studietid nu! Så i höst blir det ett halvår till på Real och läsa upp så jag har grundläggande högskolebehörighet.
 
Inte för att jag är sugen på att plugga i höst direkt, men det känns ju asbra. Skulle bli så jävla mycket mer jobb & pengar om jag hade behövt läsa på komvux senare istället. Då är det betydligt lättare/smidigare/roligare att läsa det på real + att det kostar inget heller. Så det är ju asbra.
 
Har väl 12 ig:n att fixa. Iofs är det 1 eller två ämnen jag inte tänker läsa upp, men får nog med poäng om jag klarar övriga i alla fall. De lektioner jag ska gå blir antagligen med Martinas klass, trevligt om man känner någon åtminstone^^
 
Nåt från Barcelona^^

Dagens plan

Jag har suttit inne och tjockat mig hela dagen hittills. Men nu har jag en plan för att fixa detta.
 
1. Dricka upp colaburken jag precis öppnade.
2. Vänta till ungfär 6-halv sju med att börja städa (måste vara klar 8).
3. Ut och cykla så länge jag orkar. Minimum en kvart hade jag tänkt mig.
 
Hehe.

Film från igår (Ninya)

Liten film från igår med. Innehåller hela ett hopp och lite blandad ridning däremellan^^
 
HÄR finns filmen

Hoppning, uteritt & lite dressyr med Ninya <3

Bildbombning på gång från igår nu (A)
 
Hade med pappa igen igår som fotade när jag red. Började med att ridningen blev försenad pga barnkalas i stallet = upptagen paddock. Så jag knoppade Ninya under extra-tiden och Ninya var så uttråkad så det var sjukt x)
 
Drog fram en sockerbit för att kunna hoppa lite grann. Fast till slut blev det ganska mycket skuttande, gick bättre än det brukar, kom rätt oftare än vanligt och Ninya tyckte det var skitkul^^ Emellan skutten red jag lite normalt & seriöst och hon gick faktiskt himla bra. Fast finns inte så mycket bilder från det, för pappa tyckte det var mycket intressantare med hoppbilder... Och så ser han inte skillnad på när hästen går bra och inte bra heller. Han tycker för övrigt det är roligt att experimentera med rörelseoskärpa och annat objektiv med, så bilderna är lite blandade.
 
Asroligt pass i vilket fall. Ett par av de sista hoppen taxerade Ninya in självmant genom att korta galoppen och komma rätt. Har aldrig hänt under de fyra år jag ridit henne. Asroligt :O Ibland fick vi några rejäla skutt med när hon hoppade av för tidigt - då laddar hon på och kör galoppombyte över hindret, även om hon kommer i sin lätta galopp så byter hon till sin svårare galopp xD På slutet var hon ganska speedad, men hon försökte aldrig bocka i alla fall^^
Gjorde två saker dom jag ALDRIG gjort med henne förut:
1. Hoppade 40 cm.
2. Hoppade utan stigbyglar
 
Red ut en sväng efteråt med, hon var lite speedad där med x) Men måste ju säga att för att vara ridskolehäst som inte rids ut så ofta så är hon ändå jävligt sjyst ute. Så länge hon inte flippar över och bockar så får hon vara pigg för min del^^
 
 
Skrittar fram ute med häst som viftar på öronen x)
 
Knopparna (A)
 
Ibland är hon nästan lite snygg.
 
Sökte sig neråt redan från början när jag travade fram^^ Tar upp till 20 minuter att komma såhär långt när hon har en spänd dag xD
 
Hopp^^
 
Stilstudie när avståndet inte riiiktigt blev rätt^^
 
Normalt skutt
 
Skutt - Trav - Galopp - Galopp (galopperar mig ur sadeln)
     
 
Lite dressyrfokus, trav
 
Trav
 
Trav
 
Skritt
 
Hopp^^
 
Helt sjukt gulligt att hon faktiskt har ett öra mot mig när vi ska hoppa. Och öht när hon är taggad. För några år sen hade hon bara sprungit ifrån mig och varit sur om jag försökte göra nåt åt det x)
 
Sötgris :D
 
x) misslyckat avstånd
 
Skutt - Trav (utan stigbyglar) - Skutt utan stigbyglar - Skutt
     
 
Duktig häst^^
 
Utan stigbyglar för att hitta tillbaka sitsen lite.
 
Ett sånt skutt där Ninya laddar på och kör galoppombyte i språnget^^
 
Travar ute :D
 
Galopp<3
 
Trav :D
 
Skritt (fråga mig inte vad jag gör med handlederna.)
 
Söthästen i skogen^^
 
Knopparna höll^^
 
Stallet efteråt :)
 
Kan ju påpeka att jag är medveten om att jag tittar neråt på hindrena och att jag har kontakt med bettet i hoppen istället för att ge mycket eftergift - både och är medvetna val^^
RSS 2.0