Malin och Papaya

Papaya åker på tisdag om hon går igenom besiktningen, och idag var sista dagen Malin rider henne troligtvis. Personligen gillar jag inte Papaya, men de passar ju varandra himla bra och härmed ägnar jag ett eget inlägg till dom.

Igår fotade jag Malin med Papaya för antagligen sista gången (fotade ju inte idag eftersom vi var skogen^^)





















Så nära telepatisk kommunikation man kan komma... xD


Söndag (idag): Ninya

Idag var jag medtvingad på uteritt till Tulebo med Malin och Magda. Jag red utan sadel. Både jag och Magda var smått livrädda. Men vi överlevde allihopa.

När vi kom tillbaka red jag i paddocken en stund också. Ninya kändes allmänt väldigt mjuk och stabil (svårt att få bättre uppvärmning än massa skritt i terräng - både jag och Ninya var i bra skick xD). Fast först var hon tjurig och ville gå emot alla möjliga skänklar och ville varken riktigt fram eller bak eller något. Sen POFF blev hon helt plötsligt jättetrevlig. Var ashärligt, kändes typ klistrad på tygeln och hon lyssnade på allting. Formmässigt var det kanske inte det bästa vi gjort direkt, men grym känsla iaf och det är värt klart mer<3

Helt oklippt film på 3 minuter

Skritt (hon ser misshandlat undernärd ut här, men så är det inte^^)


Trav


Trav


H Galopp - Trav - V Galopp - Trav


Trav :D


Här har ju jag och min sists fallererat TOTALT, men hästen är ju <3


Malin som fotat :D

Lördag del Två: Ninya

Red Ninya på eftermiddagen som vanligt. Inte vidare imponerande egentligen varken formmässigt eller sitsmässigt. Men vi gjorde däremot en lite revolution gällande halter, vilket vi varit värdelösa på i 4 år minst efersom en viss häst tycker det är världens tråkigaste sak. Så det var trevligt åtminstone.

Försökte räta ut henne i höger galopp också, vilket blev lite bättre än vanligt. Så det fanns väl två bra saker med passet x)

Här är en liten film









Efteråt kom jag och Malin fram till att vi kanske skulle släppa henne lös en stund. Hon stod och tiggde vid grinden om att få gå in, så jag tänkte att hon nog inte vill springa ändå. Men det hade hon inga problem med xD


<3 xD


Flygande tunna...^^




Malin som fotat när jag rider, jag som fotat när grisen är lös^^

Lördag del Ett: Ponnydressyr

Då ska jag ta igen det jag inte hann igår. Så jag börjar i rätt ordning. Alltså ponnydressyren ute på Tjörn. Så härmed presenterar jag några av bilderna^^

Travökning


Random ponny (A)


"DREGEL" vill ha en ponny med udda teckning.


En av de två ponnyhingstarna som red kadrilj under Gbg horseshow. Snygg sak.


En till random ponny.


Resten finns på min hemsida: www.fotomanniska.n.nu

Fotografering och dött huvud^^

Idag har jag först varit på Tjörn och fotat ponnydressyr på Valsängs Ryttarförening, sedan varit i stallet och fotat Malin med Papaya (de har tre dagar kvar tillsammans nu...) och ridit Ninya. Och mitt huvud håller på att dö. Har haft konstant huvudvärk sedan i torsdags men ikväll är den grotesk faktiskt, känns som att huvut tänker gå sönder. Så jag orkar inte fixa bilderna från idag än, har bara gått igenom dom lite snabbt och vridit & raderat en del.

Min hårddisk är full nu dessutom. Måste skaffa en till så jag har plats med mer bilder...

Men ja. En attack med bilder och sånt kommer antagligen imorgon. Eventuellt på måndag, för jag kommer vara i stallet halva dagen och jobba med årsredovisning med företaget andra halvan.

Igår däremot lekte jag med kameran hemma:


Världens bästa hund (A)


Körsbärsträd på baksidan

Torsdag - fredag^^

Bra dag idag igår. Lyckades ta mig till skolan, fylla på mitt matkort och äta Subway med Sofia och hinna i tid till lektionen. Där lyckades vi plugga med årsredovisningen av UF-grejen, vi kom faktiskt framåt, vilket är bra för att vara världens jobbigaste arbete typ. Och så var det roligt (A) vi hade monster.

Iaf så var jag duktig och cyklade till stallet sen. Det var asmysigt och regnade xD Fick rida Felicia igen efetrsom vi tränade på kadriljen som min grupp ska visa upp på Öppet hus 20:e maj. Gick faktiskt väldigt bra, Felicia gick bättre än förra gången och jag tappade inte bort mig en enda gång^^ Sen var det värsta härligt väder när jag cyklade hem också.

Jag har kommit på att det är roligt att räkna kalorier. Funderar faktiskt på om man inte orkar försöka gå ner något kilo till och med^^

Idag däremot har jag mått illa och haft ont i huvudet hela dagen :S Men var i skolan i alla fall och vi kollade på våra bakterieodlingar från förra veckan, asäcklgit x)


Träning och lite sådant.

Jag har idag ungefär ätit frukost, lekt med datorn/gameboy/tv & varit ivägtvingad på hundpromenad. Och sedan gymmat med Malin igen. Tycker det är EXTREMT segt att ta sig dit (det är jobbigt att gå, det vet väl alla?), men väl där är det fan rätt kul (A) Och trevligt att bada bastu. Även i mörker x) Upptäckte idag att man kan ställa in lutning på löpbanden, så vi gick i uppförsbacke idag. Och så vet jag numera att när jag kommer över 190 i puls så tynar min hörsel bort... xD

David verkar hålla på att bli sjuk, det är onödigt :O Han orkar ju inte göra saker då...

Jag har kompenserat dagens träning med två colaburkar också. Mycket viktigt. Det är tur att jag inte är grovt övervitkig eller något, för jag hade varit äcklad av mig själv men ändå varit för lat för att göra något åt det xD Inte för att jag tycker att överviktighet är äckligt, men jag vill inte vara det för det. Så jag avgudar att min kropp trots allt är rätt bra på att förbränna allt socker jag får i mig. Inte så att jag är nöjd direkt, men det hade kunnat vara mycket värre, så med tanke på hur jag lever så är det väl bra^^


Vecka gammal eller något sånt. Ränder är kärlek<3

Ett år :D



Ett år med David idag. Klockan kvart över sju på morgonen exakt xD Hihi<3 Vi ska äta lasagne nere på Kråkans krog. Eller jag ska det i alla fall, David får äta vad han vill x)

Dagen överlag har varit mindre bra. Vaknade halv åtta av att jag mådde illa och trodde jag skulle spy + hade feber. Tvingade i mig mjölk, yoghurt och låg och vilade på toagolvet tills det lugnade sig. Sen kunde jag sova igen x) >.< Har inte känt av nåt resten av dagen men varit allmänt smådöd och så. Och klarat av 5:e gymmet på Pokemon emerald.

Stallet 22/4 = idag

Körde på vitt idag, hihi (A) Fotade först Malin med Papaya, lite halvt flummridning där... Och sedan red jag. Kändes totalt sett rätt bra. Försökte träna på halter. Vilket inte är våran starka sida, speciellt inte enligt Ninya eftersom hon tycker det är idiotiskt tråkigt. Hoppar över att lägga upp bilderna från det här, för jag ser ut som någon djurplågare (Ninya sliter åt sig tyglarna så gott hon kan för att kunna gå iväg^^) xD Men galopperna mellan halterna var rätt coola faktiskt. Och överlag gick det mesta rätt bra. Min gris är bäst.

HÄR är en liten film

Och bilder såklart...

Uppvärmning, trav


Trav


Uppvärmning, H Galopp - Förvänd galopp - Förvänd galopp - Trav


Trav


Förvänd galopp


Trav


Trav


Avskrittning naken<3


Malin som fotat/filmat mig givetvis^^

Jag fotade Malin & några till också;


Filippa och Tammie, Tammie är liiiite framåt x)


Oskar :D

Lördagens ridning

Var väl inte i världens bästa skick för att rida sedan igår kanske x)

Men jag red Ninya idag. Tänkte rida med padd istället för sadel men det visade sig att Ninya hade en hyfsat pigg dag så jag bytte till sadel ändå (därav omatchningen med det rosa^^). Överlag så satt jag lite rakare än jag brukar, men mina händer är uta och flyger emellanåt och jag kände mig överlag ganska vinglig. Ninya däremot var på astrevligt humör <3

3 minuter från passet
(bjuder på skritt efter förvänd galopp - inte vackert xD)

V Galopp, svag öppna


Trav


H Galopp - Trav - Trav


Ninya är sådär lite halvförbannad på mig för att jag vill skritta...


Trav öppna


V Galopp


Trav


Trav - Trav - Trav


H Galopp


Trav


Sötmonstret<3


Givetvis Malin som haft makten över kameran^^

Fin kväll <3

Hihi. Trevlig kväll helt klart<3 Jag har världens grymmaste människor (A)

Ska ta och tvinga i mig något att äta + dricka mjölk. Börjar må illa nu (fast jag inte ens drack nåt sista två timamrna), min mage blir alltid överkänslig mot alkohol så fort den kommer på att den är tom. Så jag ska undvika detta. Sen ska jag sova och hoppas att jag lever imorgon. Tänkte rida Ninya utan sadel eftersom det var ett tag sen nu...

HEHEHEHEHE

Började dagen med att smsa Alex och Becca för att se om dom var i skolan. Fick inget svar. Bestämde mig för att inte gå. Men fick svar tio minuter innan bussen gick så jag åkte ändå. Och gjorde ett gammalt prov från höstterminen som jag hann läsa på i tio minuter och kaaaanske fick godkänt på. Hoppas det. I så fall är jag 1-2 prov ifrån att få G på hela kursen, fast jag inte varit med typ x) Lite stolt iaf över att jag kom iväg öht.

OCH NU. Är det bara bra saker kvar ikväll (A) Först hem till Emelie och äta pizza, minifira födelsedag i efterhand, förfesta och sen försvinna till 50-dagars-festen. Hehehehehe<3 Ska bara lyckas äta, duscha och massa saker och så och hinna ta mig till Emelie på två timmar nu.


Halloween i höstas. Kommer inte ihåg så mycket men det var roligt.

Stall och tjockhet

Jag var hemma från skolan idag efetrsom det var svenska nationella (muntligt).

Så jag har väl inte gjort så mycket idag xD Lagat mat till mig och fredrik. Och sett på Top model. Sen var jag duktig och cyklade till stallet för ridlektionen. Fick Felicia som är typ pålitligaste hästen i stallet som jag inte ridit på två år. Var väldigt trevligt att sitta på en riktigt stabil snäll häst faktiskt. Vi övade på en kadrilj som mina ridgrupp ska visa upp på öppet hus 20 maj, tycker jag kan få ha Felicia på kadriljen för hon är... påltilig helt enkelt. Och funkar i alla lägen. Bra för mig alltså x)

Nu sitter jag och äter otsbågar och dricker cola för att fylla på med energi efter att ha cyklat (A) colan är verkligen sjukt god ikväll. Kanske ska ta en till burk...

Nya P-piller

Eftersom min mage och humörsvängningar inte är vidare trevliga så har ju jag kommit fram till att jag borde prova byta p-piller ifall det beror på dom. Min tanke var att byta till Yasmin eftersom jag läst massa bra saker om de, men på ungdomsmottagningen så ville människan ge mig Zoely. De är nya (lanserades i december) och ska tydligen stämma väldigt bra överens med de kroppsegna hormonerna. Det låter ju bra i teorin i alla fall^^ Det dåliga är att de är så nya, dvs omöjligt att hitta andras erfarenheter av dom via google. Men man ska tydligen få väldigt kort alternativt ingen mens alls med Zoely, och det är ju ingen nackdel heller x)

Hon mätte mitt blodtryck också. Det tycker jag är intressant x) Hade faktiskt normalt den här gången, brukar ha rätt lågt oftast.

Tisdag.

Igår natt satt jag vaken och hade i princip ångest över att jag idag både skulle ha utvecklingssamtal, gymma & komma ihåg att packa med alla saker. Vilket inte är vidare mycket egentligen men igår så var det det för mig tydligen.
Men detta löste sig väldigt fint eftersom mentorn ringde mig på morgonen (vilket iofs fick mig att vilja döda henne och telefonen) och sa att hon råkat dubbelboka så vi fick flytta utvecklingssamtalet till onsdag istället. Vilket innebar att enbart två av dagens problematiska saker återstod OCH jag kunde sova lite längre <3 Världen är på min sida ibland.

Jag glömde vattenflaskan IGEN till gymmet. Och nu har jag årskort... xD Tanken är att jag och Malin ska köra varje tisdag. Vi var duktiga idag, fast inte jätteseriösa. Men det var bara trevligt. Malin är inte vig (...) och jag kan inte göra situps.

Och ikväll har jag fått håret färgat av Malin igen :D gått ovanligt länge sedan senaste gången så det behövdes verkligen. Sen har Malin missbrukat min dator medan jag spelat gameboy och David spelat på sin dator. Fin kväll.


(Väldigt) nyfärgat. Precis sköljt ur allt. Syns inte eftersom det är blött^^

Gymma



Nu ska jag iväg och gymma med Malin igen. Hehe.

En söndag.

Fick vara ensam i stallet idag. Matchade Ninya ändå^^. Gick ganska bra när jag red, ovanligt trevliga högergalopper faktiskt.

Sedan har jag varit hemma och inte gjort så mycket. Tills jag kom på att jag vill spela Pokemon. Så jag har suttit med Pokemon Emerald i fyra timmar nu. Hihi (A) Men har paus nu xD Låg i duschen och spelade också... xD Pokemon är sådant man inte tröttnar på om man en gång gillat det.


Efter dusch x) Borde nog klippa min lugg igen snart^^


(A)

Bilder från Clearrounden

Efter jag ridit så blev det såklart en del fotande av de som hoppade efter mig^^











Måste ju säga att Emma och Trollis var favoritekipaget (A)

Hoppclearround med Ninya


HIHIHIHIHI. Det gick bra idag. Eller ja, ridmässigt inte så imponerande men ändå x)

Red fram i enbart skritt och trav och grejade med volter, massa övergångar och skrittade/travade över lite sockerbitar. Hon var snäll och lagom framåt på framridningen. Inne i ridhuset (SJÄLVKLART var banan i ridhuset där Ninya alltid är mer spänd) ökade energinivån rejält så fort vi kom in. Inte så chockande.

Första rundan kändes bäst. Hon försökte såklart öka hela tiden, men var ändå hyfsat kontaktbar och så. Skrittade över ett par av hinrerna för att markera att man inte får hoppa mer för att man springer snabbt x) Jag var väldigt fokuserad på Ninya. Så jag förträngde vilka hinder jag hoppat och red fel väg xD Så det blev ju ingen rosett där.

Andra rundan var hon ännu mer på, och ridmässigt kändes första gången bättre. Blev ett par spontana galopper från Ninyas håll xD Men jag höll koll på banan så vi tog allt i rätt ordning och då blev det felfritt (A).

Och ja... Jag är glad 8D Hihi. Det har varit ett av mina mål i drygt ett år nu att få rosett på hoppclearround med Ninya. Femte gången gillt... xD Är bra mycket mer stolt över vår rosett på 20/30 cm än mina tidigare på 60/70 cm med Felicia.

Framridningen






Framridning - Framridning - Första rundan - Första rundan


Hopp^^


Ninya förstår inte poängen med skritt/trav...


Efter (A)


Min gris<3


Givetvis Malin som fotat^^

Stan med Sofia (& Ninyas man)

Förutom Ninya ikväll så har jag lekt med Sofia på stan idag. Vi var på omöjliga uppdrag: hitta klänningar till mig. Det tog typ en minut att hitta min balklänning :O 8D ! Tog däremot lång tid innan jag vågade prova den xD Men den var jättesnäll och så, så den är undanlagd nu så att mamma eller pappa kan åka dit och köpa den imorn. Sedan hittade vi inte så mkt mer. Men balklänningen var ju mest akut så det kändes bra iaf (A) En blå sak är det.


Tänkte visa Ninyas man-förvandlig också.

Före klippning


Efter klippning


Bilderna är lite orättvisa mot Ninya eftersom det är olika vinklar och HELT olika ljus. Hon såg faktiskt inte SÅ mycket ut som ett troll som det ser ut som på första bilden. Men det är helt klart bättre nu xD

NINYA idag <3

BRA dag idag. Efter igår kanske det hade varit lite logiskt att träna på bommar/hoppa idag, för att typ försöka stämma av inför imorgon. Men ja. Jag bestämde att det viktigaste var att vi fick någon trevlig känsla och framför allt att Ninya skulle bli ordentlgit genomkörd så hon är så trevlig som det nu går att få henne imorgon.

Resultat: Ninya är söt i sin nya korta man nu när jag vant mig. Hon är asfin i lamicell-grejerna. Och idag gick det faktiskt väldigt bra för att vara jag. Är ju miljoner grejer som inte är så bra. Men jag satt stabilare och rakare än vanligt idag vilket ju är mitt största problem. Så det kändes faktiskt väldigt trevligt. Och Ninya var ashärlig<3

Film på mig och monstret (A)

Och en ganska massiv bildbomb från passet:

Trav


H Galopp


Trav - Trav - Trav - Trav


Lite sluta på medellinje^^


Trav


Skritt


Trav


Trav - V Galopp - Trav (lägre form) - Skrittvila


Galopp, här ser man även Ninyas köttbulle-form x)


Trav :D


Trav


Kollade hur det gick att styra på långa tyglar. Kunde faktiskt göra en åtta (ful iofs, men det var en åtta). Lite stolt x)


Malin som fotat/filmat :D

Katapulthästen

Kom till stallet, kollade pärmen, såg att det stod Ninya på mig, TROTS att Maria var med (som ALLTID rider Ninya på lektionerna). Det står "M" över lektionen. Fattar inte vad det betyder först. sen kommer jag fram till att det står för Markarbete...

Ninya försökte bocka redan när vi red fram i paddocken när vi stod upp i galoppen. Sen gick vi in i ridhuset och skulle köra lite bomövningar/bana. Det gick rätt bra i trav. Fungerade hyfsat okej första två varven i galopp (bommar längs långsidan) förutom lite små utflippningar som gick att åtgärda genom att styra in i väggen, skälla lite och börja om som om inget hänt. Efter tredje gången slog det slint totalt, Ninya kör en klockren katapultbockning och jag är väl i luften en halvmeter ovanför hennes öron när jag ens hinner inse vad som hänt XD Landade rätt bra och fick knappt ont iaf. Anna sa att jag gjorde en luftvolt men eftersom jag blundade vet jag inte om det stämmer. Sen blev det iaf skritt över bommarna för resten av lektionen, ändå försökte hon dra iväg konstant och hon småbockade om hon fick trava x)

När vi travade av ute efteråt gick hon däremot väldigt trevligt. Man får väldigt mycket gratis energi av att hoppa henne, så efteråt är hon trevlig^^

Blev för övrigt kallad "Tuff" av en i gruppen efter lektionen. Haha. Aldrig hört detta förut i mitt liv, speciellt inte i hästsammanhang. Fast sen kanske det faktum att resten av min grupp är minst 10 år äldre än mig och i princip aldrig hoppar öht bidrar till detta. Men ändå xD


Hoppning 2009, snäll dag x)

I övrigt är jag rätt död. Men är lite stolt över att jag lever. För jag klarade av morgonen med Malin på gymmet och har faktiskt inte varit helt värdelös i skolan när jag, Emelie, Sofia och halva Becca pluggade världens segate arbete. Vi är rätt skillade.

Morddag imorn

Imorgon blir det en mördardag. Jag tror jag kanske är körd i huvet nu på lovet för jag ska med Malin och gymma vid 8 imorgon... Och sedan åka direkt vidare till skolan och plugga UF med gänget. Får nog köpa monster också... x) På detta så ska jag orka rida på kvällen också.

Ska kolla med Anna om jag inte kan ta Ninya på fredagen den här veckan. Så jag ökar mina chanser till överlevnad på lördagen. Så kan jag köra igenom henne mer än vanligt dagen innan och hoppas hon är snäll dagen efter xD


Älskade prickiga tröjan som är borta<3 :(

Och...

...Jag har abstinens efter mitt monster. Ovanligt, men så är det^^ Nästa gång jag rider henne blir på clearrounden på lördag. Eftersom det enbart är hoppträningar på fredagen i stallet lär hon vila dagen innan. Bra tajming. verkligen. Jag kommer ju verkligen behöva lite extra energi om jag ska hoppa. Speciellt när jag startar bland de första och antagligen inte hinne rida fram jätteordentligt.

Har anmält mig till två starter på samma höjd för övrigt (20 cm såklart). Jag vet iofs inte om det är en fördel eller nackdel. Antingen hinner hon vänja sig och lugna ner sig lite till andra rundan, eller så blir hon mer laddad. Enligt tidigare erfarenheter är det senare kanske mer troligt. Men det blir väl bra träning (A)

IDIOT-dag

Typ sämst dag. Jag har gjort TVÅ saker totalt idag. Varit 3 timmar på vårdcentralen pga världens segaste väntetid och därefter har jag städat i princip hela dagen för att mina föräldrar är idioter.

Skulle till vc för att mina mage dampar hela tiden och jag på det har haft humörsvängningar senaste veckorna, konstant xD Så jag tänkte prova byta p-piller ifall det kanske är biverkningar från dom. Till slut fick jag prata med en läkare. Han var också en idiot. För han ansåg att jag inte fick byta p-piller utan istället skulle vara helt utan p-piller i två månader och se om det gick över först.
Eh. vara beroende av kondomer i två månader? nej tack xD

Har läst en del och har inte hittat någonstans att det skulle vara problem att byta sort utan att pausa emellan. Så jag ska prata med min vanliga vc-människa och hoppas hon är smartare.

Städningen är idiotisk. Har svinont i huvudet. Min hjärna grejar inte riktigt att behöva tänka och göra saker konstant flera timmar. Låter handikappat men det är tyvärr så det är^^


Någon gammal bild från när jag ahde tråkigt med kameran hemma.

Gymma x) och stallet

Sååå....
Jag överlevde idag med Malin. Det var lite roligt faktiskt. Att springa på löpband är ju mkt roligare än att springa ute xD rodd är astråkigt och värdelöst. Kanske inträffar igen någon gång trots allt (A) Funkar hyfsat så länge jag överdoserar astmamedicin x)

Var med till stallet sen och kollade på lektioner (Malins + föregående lektion). Ninya slängde av en liten människa. Innan hon ens fattat galopp. Omtänksam häst. Men hon hade vilat igår så det var väl överskottsenergi, tyckte synd om människan^^ Malin bytte bort Papaya och red Jonathan istället och det gisk asbra för dom (Y)

Sjukt men sant - Gymma imorn

Ja. Som rubriken säger. Helt skevt men jag ska gymma med Malin imorgon. Jag kommer dö. Men det är en engångshändelse hade jag tänkt.Tror för övrigt jag sagt någon gång att jag aldrig skulle få för mig att gymma. Hänger min överlevnad på malin imorgon, hennes fel om jag dör.
OM jag lever så ska jag följa med till stallet sen efteråt.

Bloglovin

Nu har jag lyckats bli medlem på blogglovin.
Så vill man så är det aslätt att stalka bloggen via Bloglovin nu (A)


(Vacker bild från Gbg horseshow i år)

Ninya idag

Red Ninya idag med (A) Körde med padd och gjord istället för sadel för att träna balansen igen. Ninya var snäll. Sista gången jag red henne nu, innan hopp clearrounden x) Blir intressant.

Har länge lidit av att Ninya har alldeless för lång man. Men idag sa Anna till mig att jag fick fixa den. Så nu är den äntligen kort igen :D Inte jättelyckad klippning kanske men men. Fast det var efter att jag red, så det syns inte på bilderna^^



Trav - Trav - Galopp - Trav



Trav - H galopp - H galopp - V galopp




Monstret igår

Åkte direkt till Annas efter att ha lekt med Alex igår, och red min gris.
Jag satt typ sämst i världen igår xD fast i filmen så rider jag nog lätt nästan hela tiden så man ser inte det värsta. Däremot var Malin ovanligt skilald med kameran och lyckades ta flera bra travbilder i rätt moment, vilket är ovanligt.

Den fula filmen

Såhär kan man sammanfatta en stor del av passet. Malin distraherade mig med sina råd så jag bröt ihop och... det gick inte jättebra. Var nog tre ggr jag låg på hästen och inte kom upp för att jag höll på att kvävas.



Bröt ihop när jag travade också. Det var inte bra. för jag skrattade så jag inte såg något. Det tog 50 meter att stanna hästen och det såg väldigt vackert ut.


Normal trav^^


Mer trav^^



Söthästen (A)

Alex och Naala

Igår följde jag med Alex till Lillhult och fotade henne och Naala^^ Sista dagen hon red henne :(

Det var intressant. Naala är fotogensik faktiskt. Och så är det alltid trevligt att fota lite... halvgalna hästar x) Naala är assnygg ibland och ibland är hon bara efterbliven (A)

Bilderna finns på www.fotomanniska.n.nu

Och här är några av dom:






Stallet

Klarade av att rida trots magen. Tur eftersom jag dessutom fick Ninya på lektionen. Både spänd och taggad, hon tyckte det var något skumt på ena kortsidan (fast ingen annan reagerade) och försökta hoppa därifrån redan när vi skrittade fram nåt varv. När vi värmde upp i galopp stack hon längs hela långsidan för att nåt var läskigt, fast ingen annan häst reagerade alls. Kan mycket väl ha varit ren överskottsenergi x)
Gick i alla fall bra senare, trevlig form överlag och kontrollerbar^^ På slutet tränade vi på förvänd galopp. Vilket INTE är bra med Ninya på lektion. Ninya är nämligen bra på det, och ÄLSKAR det. På den tiden resten av gruppen behöver för att alal ska lyckas EN gång, hann jag och Ninya fatta förvänd tre ggr och galoppera ett varv varje gång. Och hon blir äckligt taggad av det. Omöjligt att hålla normalt tempo efteråt. När vi bytte varv för att träna förvänd där också så fattade hon förvänd galopp av sig själv INNAN jag varit i närheten av att försöka galoppera öht >.< x) Men hon går jävligt bra när hon väl galopperar, men däremellan ser det inte helt bra ut xD

Imorgon ska jag fota Alex med Naala i hennes stall :D och sen åka till Annas och rida Ninya igen istället för på söndag då jag är borta. Och fota Malin och Papaya såklart^^ Ninya ska vara orange (A)


Alexandra och Millan oktober 2010 :D

Jävla mage

Jag har varit helt isntälld hela dagen på att jag SKA rida ikväll. Men efter att jag åt middag så dog min mage eller nåt, för nu gör det svinont när jag öht rör mig på min stol eller något. Kommer ju inte ens kunna komma upp på en häst om det inte släpper :S

Ska knarka yoghurt och se om nåt blir bättre...

Skillnad

Haha. Alltså jag tycker inte alls att jag rider bra. Och oftast känns det inte som att jag utvecklas heller.

MEN. När man kollar på gamla bilder känns det helt plötsligt mer okej. Det går ju bevisligen åt rätt håll i alla fall, även om det inte går snabbt x) De här bilderna är drygt två år gamla. Dessa hörde till de form-mässigt bästa bilderna från det passet...




Söndags (min nya skrivbordsbakgrund för övrigt^^)



Jag har runt 100 svagheter i ridningen fortfarande, men helheten är ju klart bättre nu åtminstone xD

Lite av bilderna på Sofia & Galizia

Fotade ju Sofia och Galizia i måndags så jag tänkte att jag kan slänga hit några av bilderna x)

Galizia är som sagt släkt med Ninya. Precis som förra hästen Sofia red xD Gemensamt är att alla är väldigt framåt, Lambert-genernas fel antagligen. Fast Galizia är ju lätt snyggast av Ninya-släktingarna jag sett hittills. Ljuset var rätt jobbigt, man kan tro att solsken är bra ljus, men när man fotar är det faktiskt bättre med exempelvis molnigt, blir så skrapt mellan ljus/skuggor i sol. Men men^^

Resten finns på www.fotomanniska.n.nu





Hihi

Nu ska jag duscha. För jag är äcklig (A)

Stövlar och Sofia

Har ungefär två saker att göra idag. Det första är att sticka ner till Ica-lyan och hämta ut ett par ridstövlar som en snäll Bukefalos-medlem skickat till mig emot bara frakten. Mina shortchaps gick sönder för någon månad sen, så nu hoppas jag stövlarna passar. Annars får jag köpa nya shortchaps istället.

Sedan ska jag plocka med mig mina blå lamicellgrejer, hoppa på en buss och åka till Sofia. Och fota när hon rider Galizia :D Galizia är en skillad häst. Som faktiskt är släkt med Ninya^^ Fast de är inte så lika förutom energin xD Galizia både ser snygg ut och rör sig bra till skillnad från min gris. Blir roligt iaf^^


Bilden är från Midsommar. Alex är antagligen fotograf eftersom jag och Sofia inte är det.

Abstinens (A)

Jag rider för sällan. Ninya alltså. För jag hinner få abstinens ungefär tre timmar efter att jag kommit hem efter att ha ridit henne. Skiter i att hon borde ha någon bättre på ryggen egentligen, för det är henne jag vill ha ändå. Är något med känslan jag får av henne som gör att ingen annan häst är i närheten av lika rolig, oavsett hur det går. Och jag gissar på att hon faktiskt inte går sämre med mig än hon gör en genomsnittlig dag på ridskolan, så då mår hon ju inte sämre med mig iaf x)


Första gången utan sadel på Ninya x) i somras någon gång^^

Ninya :D

Blåste som sjutton idag. Jag körde på rött. Blev en del hoppande som övergick till något dressyrliknande på slutet istället. Kändes som att jag satt ännu sämre än vanligt idag (fast det blev lite mindre dåligt mot slutet), men Ninya var skittrevlig idag och kändes riktigt fin på slutet. Och hoppandet gick bra med. För att vara vi. Hon busade bara lite grann ett par ggr.

Och himla härligt att kunna galoppera på långa tyglar utan att hon springer iväg från mig också. Hihi. Jag gillar hästen.

HÄR är filmen från idag

Hoppningen (A) (Ninya varierar mellan att hoppa ordentligt över eller ignorera och knappt lyfta på hovarna)


Min hopprädsla syns tydligt.




Och efter det fokuserade jag på dressyr istället. Hihi<3


Trav - Öppna - Avtravning - Avtravning


Öppna


Galopp


Eh ja. Jag vet inte riktigt vad jag sysslar med, men roligt har jag tydligen.


Självklart Malin som fotat :D
RSS 2.0